Odborný koutek
Naučte se, jak připravit dokonalou kávu bez chyb: v této sekci můžete sledovat workshopy a návody věnované kávě, které výhradně pro Tostini organizují certifikovaní učitelé.
Jak udělat dobré espreso
Úvod
Mezi nejdůležitější věci pro dobré Espresso doporučuji spotřebovat mletou kávu do 30 minut, ručním pěchovadlem přitlačit kávový prášek uvnitř držáku filtru 15/20 kg. Před zaháknutím držáku filtru propláchněte spařovací jednotku a jakmile zahákněte, spusťte okamžitě extrakci, aniž byste zapomněli umístit šálky pod výlevky.
Příprava
Množství: 8g na porci.
Čas: 25 sekund.
Tlak dopravní skupiny: 9 bar
Optimální teplota vody: 92-94 stupňů
Závěr
Dále doporučuji udržovat hrníčky na teplejší mřížce při teplotě asi 50 stupňů tak, že je položíte spodní částí do kontaktu s mřížkou. Pamatujme na to, že espresso se musí vždy podávat a pít horké, aby různé chutě a příchutě přítomné v šálku zůstaly nezměněny.
Andrea Matarangolo - vzdělávací koordinátor Sca Italy, expert na kávu a školitel již více než 15 let.
Jak udělat dobré cappuccino
Mezi nejdůležitější věci pro dobré cappuccino patří dokonalé napěnění mléka a optimální extrakce espressa. Pro dobrou přípravu doporučuji napěnit mléko a zároveň extrahovat espresso (podívejte se na video).
Rám
Fáze jedna je rozpoznatelná podle hluku: přiložením parní trysky na povrch mléka zachytí proteiny přítomné uvnitř molekuly vzduchu a vytvoří také hustou pěnu bohatou na bublinky.
Druhá fáze se vyznačuje absencí hluku, protože také díky zvětšení objemu mléka se parní tryska ponoří a vytvoří vír. Tento pohyb způsobí prasknutí bublinek, sloučení mléka a tím vytvoření textury velmi podobné krému.
Závěr
Připomeňme, že pro vytvoření víru uvnitř mléka bude nutné umístit hůlku napravo nebo nalevo od konvičky na mléko vzhledem k hubici.
Teplota podávání cappuccina se pohybuje kolem 65 stupňů a pro vynikající nalévání se doporučuje sledovat všechny informace ve videu krok za krokem.
Andrea Matarangolo - vzdělávací koordinátor Sca Italy, expert na kávu a školitel již více než 15 let.
Jak se stát mistrem kávy
Úvod
Chcete si připravit DOBRÉ Espresso, dokonalé cappuccino a všechny kávové nápoje? Chtěli byste objevit všechny techniky a udržet si své zákazníky? Odhalte všechna tajemství, která vám pomohou stát se skutečným Mistrem kávy (viz video).
Důležitost školení, abyste se stali expertem na kávu
Prostřednictvím školení se naučíte:
Ošetřete surovinu
Zjistěte, jaký je nejlepší způsob uplatnění ve vašem podnikání
Objevte a spravujte složitost kávy
Používání zařízení a jak o něj pečovat
Mezinárodní certifikace SCA: Podrobnosti o programu
Mezinárodní certifikace SCA se opírá o vzdělávací program s názvem CSP Coffee Skills Program, který nabízí školení v každé fázi vaší kariéry. Tento program vám pomůže rozvíjet a zdokonalovat vaše dovednosti a je rozdělen do 6 modulů, z nichž každý má 3 úrovně, kromě 1.
Pokud jste barista a chcete zlepšit své dovednosti tím, že do své kavárny přinesete větší zisky, doporučujeme vám postupovat podle modulů:
Úvod do kávy Single Level,
Barmanské dovednosti
Pivovarnictví
Pokud se chcete stát pražírnou, prodejcem zelené kávy nebo jen zdokonalit své dovednosti, postupujte podle modulů:
Smyslové
Zelená káva
Pražení
Jak jsou kurzy rozděleny
Základní úroveň nabízí ochutnávku každé disciplíny v sektoru a je nejlepším způsobem, jak získat informace o konkrétním modulu, které vám pomohou rozhodnout, kterou cestou se vydat.
Středně pokročilá úroveň je užitečná, pokud jste již součástí a pracujete v oboru v souladu s modulem a máte znalosti základních kompetencí a dovedností.
Úroveň Professional je vhodná pro ty, kteří si chtějí prohloubit odborné znalosti na vysoké úrovni ve svém předmětu.
Školení LAGS Latte Arte a Grading System
Můžeme se také pochlubit školením LAGS Latte Arte and Grading System, systémem, který osvědčuje baristovy schopnosti hodnocením technik, dovedností a kreativity při zdobení nápoje, strukturovaného do 6 barevných lekcí: bílá, oranžová, zelená, červená, černá a zlatá. .
Podrobně, dovednosti, které je třeba získat pro každou úroveň:
Základní úroveň_ Bílá / Oranžová: techniky a základy latte art; správná extrakce espressa; úvod do třídění, význam a strukturní analýza technických listů třídění bílé a oranžové. Praktické zkoušky pro realizaci bílé a oranžové TŘÍDĚNÍ. Simulace bílé a oranžové zkoušky. Závěrečná klasifikační zkouška, přístup k bílé nebo přechod k oranžové. Prohloubení odborných znalostí na vysoké úrovni ve svém oboru.
Střední úroveň_ Zelená / Červená: Přehled základních technik latte art, extrakce espressa, analýza technických listů stupně Zelená a Červená. Praktické testy realizace klasifikace zeleného nebo červeného stupně nebo obou. Simulace zkoušky zeleného a červeného stupně. Závěrečná zkouška pro klasifikaci, přístup nebo průchod k zelenému nebo červenému stupni nebo obojímu.
ADVANCE Level _Black Grading: Analýza technických listů třídy Black, praktické testy pro realizaci klasifikace Black grade. Simulace zkoušky Black grade. Závěrečná klasifikační zkouška, průchod do černé nebo do poslední klasifikace. Následné hodnocení je GOLD GRADING.