Výroba


Tostini Caffè

Pravé italské „dobré ráno“ má chuť kávy: a z tohoto předpokladu vychází veškerá výroba naší kávy.

 

Zvláštnosti a četné výhody našeho konzervačního systému umožňují, aby se káva dostala do vašeho šálku s chutným a voňavým aroma.

 
tostini proces

Výroba

Výroba se řídí 2 základními procesy: pečlivá kontrola právě došlé suroviny a zpracování zrna ze zelené na hnědou.
Tyto dva kroky jsou nezbytné k tomu, aby se zajistilo, že se surovina během přepravy nepoškodí a kávová zrna neztratí svou čerstvost.
Po této kontrole se kávové zrno vydává na svou cestu inovativním strojním zařízením továrny, které je zpracuje, aby bylo voňavé a drobivé: hnědé zrno, které jsme všichni zvyklí znát.
Proces zpracování kávy se tedy skládá z propojených a vzájemně se doplňujících fází: příprava směsí, pražení, zrání a balení.

tostini tostatura

Pražení

Pražení je matkou všech fází během procesu zpracování kávy, ve skutečnosti v této fázi káva mění barvu a stává se intenzivním a jasným lískovým oříškem.
Je to dlouhá a základní fáze k získání správného složení vůní a umožnění zrna uvolnit veškerou svou bohatost.
V Tostini provádíme pražení po dobu asi 20 minut, abychom měli jistotu, že dostanete tu nejkvalitnější kávu.

 
tostini valvola mono direzionale

Jednocestný ventil

Po fázi pražení káva produkuje oxid uhličitý; systém jednosměrného ventilu umožňuje jeho únik, zabraňuje vnikání vnějšího vzduchu do vaku a chrání zrna před oxidací.
Pouze tímto postupem můžeme kávu ochránit před vnějšími činiteli a ztrátou aroma.
Vlastnosti a četné výhody našeho konzervačního systému umožňují, aby se káva dostala do vašeho šálku s chutným a voňavým aroma.

aroma tostini produzione

Aroma

Káva jako hygroskopická látka pohlcuje okolní pachy a v krátké době kompromituje její aroma: při kontaktu se vzduchem a za pouhých 8 hodin vyprchá typické aroma kávy až o 40 %.
Proto produkt vakuově balíme, čímž chráníme vůně a chráníme váš chuťový zážitek.
Dále je káva po několika hodinách od upražení zabalena a pokračuje v procesu zrání přímo v obalu.

tostini produzione freschezza

Svěžest

Díky vakuovému skladování je také možné uchovat kávu déle čerstvou a chránit ji před mikroorganismy a bakteriemi.
Jde o techniku, která umožňuje zachovat neporušenou chuť, vůni a barvu produktu, ale také všechny jeho organoleptické vlastnosti.
Tímto způsobem zaručujeme nejen nevšední chuťový zážitek, ale také celkovou bezpečnost potravin.

tostini produzione freschezza

Balení kávy v kompostovatelných kapslích

Pro balení kávových kapslí se používá pouze 100% kompostovatelný filtrační papír s plným respektem a ochranou životního prostředí.
Jakmile se použije, může být likvidován přímo za mokra a přeměněn na kompost pro hnojení půdy.
Kávová sedlina je také výborným hnojivem pro zahradní rostliny a pro pěstování zeleniny díky obsahu vápníku, dusíku, draslíku, hořčíku a dalších důležitých minerálů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení