Výroba


Tostini Caffè

Pravé italské „dobré ráno“ má chuť kávy: a z tohoto předpokladu vychází veškerá výroba naší kávy.

 

Zvláštnosti a četné výhody našeho konzervačního systému umožňují, aby se káva dostala do vašeho šálku s chutným a voňavým aroma.

 
tostini proces

Výroba

Výroba se řídí 2 základními procesy: pečlivá kontrola právě došlé suroviny a zpracování zrna ze zelené na hnědou.
Tyto dva kroky jsou nezbytné k tomu, aby se zajistilo, že se surovina během přepravy nepoškodí a kávová zrna neztratí svou čerstvost.
Po této kontrole se kávové zrno vydává na svou cestu inovativním strojním zařízením továrny, které je zpracuje, aby bylo voňavé a drobivé: hnědé zrno, které jsme všichni zvyklí znát.
Proces zpracování kávy se tedy skládá z propojených a vzájemně se doplňujících fází: příprava směsí, pražení, zrání a balení.

tostini tostatura

Pražení

Pražení je matkou všech fází během procesu zpracování kávy, ve skutečnosti v této fázi káva mění barvu a stává se intenzivním a jasným lískovým oříškem.
Je to dlouhá a základní fáze k získání správného složení vůní a umožnění zrna uvolnit veškerou svou bohatost.
V Tostini provádíme pražení po dobu asi 20 minut, abychom měli jistotu, že dostanete tu nejkvalitnější kávu.

 
tostini valvola mono direzionale

Jednocestný ventil

Po fázi pražení káva produkuje oxid uhličitý; systém jednosměrného ventilu umožňuje jeho únik, zabraňuje vnikání vnějšího vzduchu do vaku a chrání zrna před oxidací.
Pouze tímto postupem můžeme kávu ochránit před vnějšími činiteli a ztrátou aroma.
Vlastnosti a četné výhody našeho konzervačního systému umožňují, aby se káva dostala do vašeho šálku s chutným a voňavým aroma.

aroma tostini produzione

Aroma

Káva jako hygroskopická látka pohlcuje okolní pachy a v krátké době kompromituje její aroma: při kontaktu se vzduchem a za pouhých 8 hodin vyprchá typické aroma kávy až o 40 %.
Proto produkt vakuově balíme, čímž chráníme vůně a chráníme váš chuťový zážitek.
Dále je káva po několika hodinách od upražení zabalena a pokračuje v procesu zrání přímo v obalu.

tostini produzione freschezza

Svěžest

Díky vakuovému skladování je také možné uchovat kávu déle čerstvou a chránit ji před mikroorganismy a bakteriemi.
Jde o techniku, která umožňuje zachovat neporušenou chuť, vůni a barvu produktu, ale také všechny jeho organoleptické vlastnosti.
Tímto způsobem zaručujeme nejen nevšední chuťový zážitek, ale také celkovou bezpečnost potravin.

tostini produzione freschezza

Balení kávy v kompostovatelných kapslích

Pro balení kávových kapslí se používá pouze 100% kompostovatelný filtrační papír s plným respektem a ochranou životního prostředí.
Jakmile se použije, může být likvidován přímo za mokra a přeměněn na kompost pro hnojení půdy.
Kávová sedlina je také výborným hnojivem pro zahradní rostliny a pro pěstování zeleniny díky obsahu vápníku, dusíku, draslíku, hořčíku a dalších důležitých minerálů.